Как след трагедия за един австралиец се ражда нещо велико?
Как след трагедия за един австралиец се ражда нещо велико? / Guliver/Getty Images

Бен Макмахън от Мелбърн, който се събуди от кома след катастрофа през 2012 г., говорейки перфектно мандарин, си намери приятелка в специалните епизоди за Австралия на китайското предаване "Ако ти си единственият", съобщи в. "Дейли мейл".

Новата приятелка на Бен Макмахън е юристката Фън Го. Тя живее в Сидни. Двамата са били сред 26-те австралийци, избрани да пътуват до Нанцзин, столицата на провинция Цзянсу, за снимките на предаването, което привлича 50 милиона зрители със всеки свой епизод.

Бен Макмахън е учил мандарин в гимназията и след това е пътувал в Китай, но преди комата не говорел добре езика. Когато се събудил, до него била медицинска сестра с азиатски черти и той я попитал на мандарин какво се е случило, защото много го боли.

Първоначално родителите на Бен Макмахън се притеснявали да не им се наложи да учат китайски, за да общуват с него. След това обаче всичко си дошло на място.

Бен приема всичко случило се преди три години за знак на съдбата, като в китайската поговорка, че от трагедията се ражда нещо велико.

Източник: БТА