Цвета Капитанова е единственият в България боди дизайнер. Според нея всеки човек може да промени определена част от тялото си, която не харесва, само с прилагането на определени методи в спорта и храненето.

В ефира на предаването „Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия Цвета обясни, че при повечето хора, които са решили да моделират тялото си, липсва мотивация и това е емоционално решение. За да се постигне желаният ефект, е нужна голяма воля, казва още дизайнерът.

Учени откриха нестандартен начин за отслабване

Според нея повечето хора търсят бързи резултати. Те се поглеждат, не се харесват и започват диета или някакъв спорт. Но тези резултати са за кратко време, защото отслабването не става по правилния начин. С връщането на старите навици се връщат и килограмите.

Установиха защо диетите не действат

Боди дизайнерът смята, че трябва да се подходи разумно и комплексно. „Много хора дават предимство на физическата част пред храненето или обратното - ограничават се в храненето за сметка на физическите упражнения. Истината е, че едното без другото не става. Това е философията на боди дизайна", категорична е Цвета. Според нея резултатите идват до 2, 3 месеца.

Вижте още във видеото.

Източник: Novanews.bg