Читалище обяви дарителска кампания за набиране на средства за спешен ремонт
Читалище обяви дарителска кампания за набиране на средства за спешен ремонт / archive.dariknews

Настоятелството на Народно читалище „Пробуда - 1926 г." - село Йоглав - община Ловеч, обяви дарителска кампания за набиране на средства за спешен основен ремонт на покрива на седемдесетгодишната сграда, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

С течение на времето покривът постепенно се руши и пропада, а от течовете е разрушен целият читалищен салон - сцена, таван, под, съблекални, зала, поради което е затворен и неизползваем. Библиотеката също е с разрушен таван.

Като се има предвид, че детската градина и училището са закрити, единственото културно-просветно средище за деца и възрастни в селото остана читалището - нека да го запазим, апелират от там.

Надяваме се, че ще се намерят родолюбиви йоглавчани, живеещи по всички краища на света, които милеят за родния край, и ще се отзоват на нашата покана. Вярваме, че не само йоглавчани, а и всички, които уважават българската култура, също ще помогнат. Още повече че тази година в края на лятото ще отбележим 90-годишнина, посочват от културната институция в селото.

IBAN: BG56STSA93000006878807; BIC: STSABGSF при Банка ДСК, клон Ловеч
Основание за плащане: „Дарение за ремонт"
Адрес: Народно читалище „Пробуда 1926 г."
ул. „Трети март" 25, 5553 с. Йоглав, община Ловеч, област Ловеч.
Освен по банков път, дарения могат да се направят и на място в касата на читалището.