Русе град на свободния дух финансира 8 проекта
Русе град на свободния дух финансира 8 проекта / netinfo

8 проектни предложения ще получат финансиране на обща стойност 68 310 лв. от Общинска фондация "Русе – град на свободния дух" през 2016 г. Това реши комисия,  определена с решение на Управителния съвет на фондацията, след селекция на два етапа:

  1. Проверка на административното съответствие и допустимост;

  2. Оценка на проектното предложение по определени критерии: ясно дефинирани цели, очаквани резултати, целеви групи, степен на въздействие върху целевите групи, оригиналност и устойчивост на проекта, реалистични планове за дейности, публичност и бюджет, предишен опит в подобни инициативи.

Конкурсът за набиране на проектни идеи за финансиране от Фондация „Русе – град на свободния дух“ през 2016 г. беше обявен в направление „Местни инициативи“. Основният фокус на конкурса през тази година е поставен върху подпомагането на широкомащабни събития с висока обществена значимост и добавена стойност за местните общности, както и върху откриването на нестандартни и оригинални идеи в сферата на културата, културно-историческото наследство, изкуството, науката и образованието, неформалното образование, младежките дейности и развитието на гражданското общество.

За периода от 5 декември 2015 г. до 15 януари 2016 г. във фондацията постъпиха 35 проектни идеи на обща стойност 499 319,08 лв., като исканите от фондацията средства са в размер на 349 195,68 лв.

 

Пълният списък с проектите, одобрени за финансиране през 2016 г., е публикуван на сайта на фондацията – www.free-spirit-city.eu (секция “За нас” >> подсекция “Конкурс за проекти 2016 – резултати”).