Кое избирате - Деня на палачинката или Деня на влюбените?
Кое избирате - Деня на палачинката или Деня на влюбените? / ThinkStock/Getty Images

Повече британците планират да отбележат днешния Сирни вторник или Деня на палачинката, отколкото предстоящия празник на влюбените Свети Валентин, пише в. "Дейли експрес".

Резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компанията за брашно "Homepride Flour", показват, че над 50 процента от жителите на Острова смятат да отпразнуват подобаващо днешния Ден на палачинката. Изненадващо за авторите й анкетата сочи, че по-малко поданици на Нейно величество - 41 процента, се вълнуват от предстоящия празник Свети Валентин.

Един ден без гаджето мога, без смартфона - не

"Денят на палачинката е почитан в страната, но сме изненадани, че е по-популярен от празника на влюбените", казва Нийл Мъри от компанията, поръчала проучването.

Анкетата показва също, че британците са предпазливи в любовта си към палачинките - когато ги приготвят, една трета от тях избягват да ги подхвърлят, за да не ги изпуснат.

Британките предпочитат телевизията пред секса

Допитването разкрива още, че една четвърт от жителите на Острова до такава степен не се вълнуват от Свети Валентин, че няма да си направят труда да купуват подаръци за партньорите си.

Източник: БТА