Скиор чужденец вися цяла нощ на дърво
Скиор чужденец вися цяла нощ на дърво / БГНЕС

30-годишен британец от индийски произход е със сериозно измръзване на долните крайници след като прекара цяла нощ на бор край пистите над Банско, предаде БГНЕС.

Джанвир Санджу вчера следобед карал ски на пистите край Банско, но по думите му паднал и загубил съзнание. Същият бил сам на ски пистите, а когато се свестил, вече било тъмно. Тъй като се уплашил, че е сам в гората и ще го изядат вълците, събул скиорските обувки и се покатерил на бор. Прекарал е цялата нощ там, на сутринта слязъл от дървото, обул си ските и слязъл в Банско.

В понеделник следобед е потърсил помощ в болницата в Разлог с нетърпими болки в краката. Консултиран е в здравното заведение, където е констатирано, че има измръзване на крайниците, които са посинели. След това е транспортиран в болницата в Благоевград, където му се оказва необходимата помощ.

Според друга версия скиорът е пушил канабис, от което започнал да халюцинира, че вият вълци и затова се качил на дървото.

Тъй като състоянието му не е тежко, Санджу няма да бъде транспортиран в столицата, а ще остане на лечение в хирургията на благоевградската болница.

Източник: БГНЕС