Първоначалното предназначение на часовниците - да измерват времето, отдавна остана в миналото. Сега можем да видим колко е часът и на мобилния телефон.

Защо тогава хората харчат огромни суми за часовници, чиито характеристики с нищо не превъзхождат евтините им събратя? Скъпият часовник е индикатор за материалното положение и социалния статус на собственика. Часовникът казва повече за хората, отколкото дрехите или колата.

Вижте най-скъпите часовници

Louis Moinet Meteoris

Цена: 4,6 милиона долара
Циферблатът на Louis Moinet е съставен от астероид, метеорит и древен метеорит, които не съществуват на Земята. Този часовник е известен и под името „Космически часовник".

Hublot Diamond

Цена: 5 милиона долара
Hublot Diamond е един от най-скъпите и красиви часовници в света. Изработен е от 18-каратово бяло злато. Съдържа 1200 диаманта, които са с 140 карата тегло.

Кога ще контролираме телевизора и часовника си само с поглед?

Patek Philippe 1527

Цена: 5.600 милиона долара
Patek Philippe е изработен от 18-каратово жълто злато. Той съдържа необикновени луксозни функции, като хронограф, красив дисплей с лунната фаза, индикатор за дата и вечен календар.

Какво значи да си купиш дървен часовник?

Patek Philippe super complication

Цена: 11 милиона щатски долара
Часовникът е изработен от 18-каратово злато. Проектирането на дизайна му отнема на компанията 5 години. Пуснат е в продажба през 1933 г.

Chopard 201 Carat

Цена: 25 милиона долара
Часовникът включва в дизайна си:  12 каратов диамант, 15 каратов розов диамант, 11 каратов бял диамант и 163 каратов жълт диамант. Това е най-скъпият часовник в света.