Козелът Тимур, който пострада след скарване със своя приятел, тигъра Амур, беше изписан от лазарета и е настанен в парка, през който преминават посетителите, на път за воалиерите на тигрите, предаде ТАСС.

Тигърът Амур и козелът Тимур се скараха, ще живеят разделени (ВИДЕО)

Тимур напълно е оздравял и свободни броди сред посетителите. В Приморския сафари-парк му беше представена и първата кандидатка за съпруга - 2-годишната козичка Манка от гр. Находка. Засега тя е подслонена във воалиерата с глиганите, където ще остане заедно с другите претендентки за вниманието на Тимур. Те се очаква да пристигнат от Чебоксар и от Подмосковието. Козелът сам щял да си избере съпруга.

Тигрицата Тайга раздели необикновените приятели Амур и Тимур

Тигърът Амур и козелът Тимур се сприятелиха преди два месеца, когато Амур не изяде доведеното му за храна животно. Козелът много храбро се отбраняваше, докато тигърът не реши, че няма да е вкусен. След това Тимур призна Амур за водач и започна да ходи навсякъде по него. Той често го нападаше на игра, блъскаше го и не го оставяше да си почива. Един от тези епизоди завърши плачевно - Амур разкъса плешката на Тимур и го изпрати в лазарета.

Източник: БТА