Високи температури и сняг ще се редуват до края на февруари
Високи температури и сняг ще се редуват до края на февруари / Thinkctock/Guliver photos

Още днес валежите у нас спират и времето през почивните дни ще бъде слънчево.

Това коментира синоптикът от НИМХ към БАН Анастасия Кирилова пред Фокус.

„Захлаждането, започнало вчера, ще бъде краткотрайно и следващата седмица ще се радваме на високи температури. През почивните дни ще бъде предимно слънчево. В неделя даже ще духа южен вятър и ще започне повишение на дневните температури. В понеделник ще има висока облачност, ще бъде и малко по-топло", обясни тя.

Температури до 21 градуса през февруари

Във вторник облачността ще се увеличава, а вятърът от югозапад ще се усили. Температурите ще се повишат чувствително. На отделни места тогава е възможно да има слаби превалявания от дъжд.

В сряда времето вече ще е облачно, до вечерта на места в западните райони ще превали дъжд, ще бъде ветровито, особено в Източна България, вятърът ще е южен и температурите отново ще са високи.

"В четвъртък на много места от запад на изток ще превали слаб дъжд, а впоследствие облачността ще се разкъса и временно ще намалее", каза още синоптикът.

Кирилова допълни, че се очаква застудяване през втората половина на десетдневието на месеца, когато на места в Северна България отново ще има валежи от сняг.

В края на февруари се очакват валежи - както от дъжд така и от сняг, каза още Анастасия Кирилова.

 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg