11 месеца условно получи пияният мъж, нападнал лекар от Спешното
11 месеца условно получи пияният мъж, нападнал лекар от Спешното / dariknews.bg/архив

Пловдивският районен съд осъди подсъдимия Димитър Мичков на 11 месеца лишаване от свобода условно и три години изпитателен срок. Той беше признат за виновен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист.

Димитър Мичков е предаден на съд за това, че на 3 февруари 2016 г. с нож е наранил в областта на лявата ръка лекар от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив. На същата дата, към 7,30 часа, обвиняемият се е намирал в района на Централна жп гара в Пловдив. Той бил легнал на жп релсите, където пристигали влаковете. Граждани го видели и подали сигнал на органите на МВР и в Центъра за спешна медицинска. Пристигнали лекарски екипи и полицейски патрул. На място са установили, че лицето е в нетрезво състояние. Извършена е проба отчита над 2 промила алкохол в кръвта му. Лекарите преценили, че Мичков трябва да бъде транспортиран до УМБАЛ „Св. Георги“, за да се провери здравословното му състояние. При извършване на прегледа от екипа на Спешна помощ, обв. Мичков внезапно извадил нож и наранил преглеждащия го лекар.

Между подсъдимия и Районна прокуратура се сключи споразумение, което беше одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.