Времето на 6 февруари: Слънчево, температурите – до 9 градуса
Времето на 6 февруари: Слънчево, температурите – до 9 градуса / netinfo

Прогноза за времето за 6 февруари, събота

През нощта валежите ще спират и облачността от запад на изток бързо ще се разкъсва и намалява и до сутринта почти над цялата страна ще се установи предимно ясно време. Минималните температури ще са предимно между минус 4 и 1 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който до края на деня ще стихне. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса.

По морския бряг ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, временно и силен северен вятър. Максималните температури ще са 3 - 4 градуса, вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода ще бъде 6 - 8 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е почти тихо и минималните температури ще са по-ниски, в по-голямата част от страната, между минус 3 и минус 8 градуса, на места в Североизточна България и до минус 10 - минус 12 градуса. През деня ще духа слаб, в източните райони до умерен южен вятър и бързо ще се затопли, максималните температури ще са между 5 и 10 градуса.

В понеделник облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, но ще остане без валежи. Минималните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните - почти без промяна.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg