Затвориха за движение пътища в части от страната заради заледяване
Затвориха за движение пътища в части от страната заради заледяване / снимки: Тихомира Станчева

След обилните снеговалежи пътната обстановка у нас постепенно започва да се нормализира. Поради валежи и леден дъжд обаче временно е ограничено движението по някои пътища в страната.

Поради заледяване и почистване временно се спира движението по републиканската пътна мрежа в Плевен, Видин, Ловеч, Русе, Свищов, Велико Търново и Павликени, посочва Нова телевизия.

Затвориха за движение пътища в части от страната заради заледяване
netinfo

В десетки училища в страната не се учи заради лошото време

Най-сериозна е ситуацията в Ловеч, съобщиха пред Дарик от пресцентъра на кметската администрация. Затварянето е потвърдено и от началника на полицейското управление. Забраната е в сила от полунощ на 6 януари. Тя важеше и за републиканската пътна мрежа в областта до 6.30 ч. сутринта, когато движението бе възстановено с изключение на пътищата Ловеч-Плевен и Луковит-Плевен, информират от Агенция „Пътна инфраструктура".

На практика положението в общината е бедствено. Леденият дъжд направи пътищата особено опасни. Всички машини на отговорните за почистване служби работят при трудни условия, тъй като буксуват. На места опесъчаването става на заден ход от съображение за сигурност.

В Ловеч битката с леда продължи през цялата нощ и в града пътищата вече са проходими. Особено внимателни сутринта трябва да са пешеходците, защото тротоарите са опасно заледени, предупреждават от общинската администрация.

В Търговищко ученическите автобуси са спрени заради заледяването

Шофьорите да се движат с повишено внимание по магистрала "Люлин" поради леден дъжд, който създава предпоставки за поледица. Това препоръчват от АПИ. Възстановено е движението по пътя Русе-Бяла и пътя Видин - Ботевград. Отпадат ограниченията за камиони по пътя Батак -Доспат. Поради заледяване и почистване временно се спира движението по пътя Русе-Шумен на територията на Разград, както и по пътя Разград-Търговище.

Затвориха за движение пътища в части от страната заради заледяване
netinfo