Кола вися в клоните на дърво
Кола вися в клоните на дърво / снимка: Dariknews.bg, архив
Кола вися в клоните на дърво
83406
Кола вися в клоните на дърво
  • Кола вися в клоните на дърво

151 пътни произшествия са станали за изминалото денонощие в столицата. Само два от инцидентите са тежки.  Основната причина за катастрофите в последните дни е несъобразена с пътните условия скорост, каза за Дарик шефът на КАТ- София Тенчо Тенев.  Сред инцидентите от изминалата нощ е и куриозен случай, при който шофьор на лек автомобил излетял от остър завой и се озовал върху короната на крайпътно дърво.

Пловдивчанка качи кола на стълби (ВИДЕО/СНИМКИ)

Малко преди полунощ шофьорът се намирал на пътя София-Самоков. Колата му излита от пътя при един от острите завои, обясни шефът на КАТ- София Тенчо Тенев. Има място, наречено „паметника на трудовака", което е встрани от пътното платно. Непосредствено след него има завои почтин на деветдесет градуса. „Водачът явно е управлявал автомобила малко по-бързо от очакваното и влизайки в завоя, автомобилът се е подхлъзнал странично. Излизайки извън платното, шофьорът не е успял да го овладее и е кацнал на едно дърво", каза Тенев.

Автомобилът престоя на дървото докато екипи на пожарната не се заеха със свалянето му. Шофьорът, който е глобен заради шофиране с несъобразена скорост, се отървал без никакви наранявания.

Млада жена падна с колата си в Панчаревското езеро (ВИДЕО)

Със същия късмет, малко по-рано отново в района на Панчаревското езеро, невредима се измъква от колата си млада жена, която не успяла да овладее автомобила си. „Карайки с несъобразена скорост в отсечката между банята и читалището, автомобилът е завърта, удря се в крайпътно дърво, удря се пак и се спуска по склона, като предната част слиза в езерото. Няма сериозни последствия за дамата, но ако дъното беше по-дълбоко, може би щяха да са по-сериозни последиците. Там за неин и наш късмет дъното е по-плитко и само предната част на автомобила потъна", каза той.

Автомобил излетя от пътя и "паркира" върху покрива на гараж (СНИМКИ/ВИДЕО)

Иначе катастрофите в последните дни в столицата са предимно леки и се разминават единствено с материални щети, обясни Тенев. От КАТ съветват шофьорите да карат бавно и при нужда да отбиват преди заледени участъци докато пътят бъде почистен и опесъчен.