Обстановката по пътищата се нормализира, но се очакват нови валежи
Обстановката по пътищата се нормализира, но се очакват нови валежи / снимка: БГНЕС
Обстановката по пътищата се нормализир, но се очакват нови валежи
83399
Обстановката по пътищата се нормализир, но се очакват нови валежи
  • Обстановката по пътищата се нормализир, но се очакват нови валежи

Обстановката по пътищата в страната се нормализира, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Движението се извършва без ограничения по всички магистрали и първокласните пътища.

От МВР призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

Кнежа с най-голяма снежна покривка след валежите

На много места в страната снежната покривка достига до 25 сантиметра, няма обаче проблеми за движението на автомобили, малко са районите в които не могат да минават тежкотоварни превозни средства, обясни Денислав Пейчев от ситуационния център на пътната агенция.

Бургас осъмна с почти непроходими улици

Той напомни, че и тази вечер прогнозите са нови снеговалежи. По думите му обаче екипите за снегопочистване вече се намират на място, за да не се стигне до проблеми по републиканските пътища.

Информация за състоянието на пътната мрежа може да бъде получена по всяко време на денонощието. Каква е обстановката в страната може да се следи и в приложението LIMA, което предоставя интерактивна карта, на която са отбелязани всички проблемни участъци по републиканската мрежа.

Създаде ли ви снегът проблем на пътя? Участвайте в анкетата на Dariknews.bg тук