Шефът на АПИ: Апелирам към шофьорите за по-здрави нерви
Шефът на АПИ: Апелирам към шофьорите за по-здрави нерви / снимка: БГНЕС, архив
Шефът на АПИ: Апелирам към шофьорите за по-здрави нерви
83396
Шефът на АПИ: Апелирам към шофьорите за по-здрави нерви
  • Шефът на АПИ: Апелирам към шофьорите за по-здрави нерви

Голяма е опашката от автомобили от Димитровград в Сърбия до българската граница.

Свлачище пък затруднява движението край село Новачене, но автомобилите все пак преминават, съобщи шефът на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

Слушатели на Дарик информираха, че заради два авалирали ТИР-а се е образувало задръстване по главен път Е-79 край Ботевград.

Къде обстановката е най-критична заради снега и трафика

Очакванията са днес над 300 000 автомобила да преминат по родните пътища, прибирайки се към домовете си след почивните дни. Най-натоварен според Лазаров бил трафикът около входовете на София.

Джип увисна над пропаст след катастрофа

"Засилен е трафикът в районите от посока Гърция и Банско, както и трафикът, който традиционно е на Симитли. Но това е вследствие на зимните условия. Неимоверно движението ще е с много по-ниска скорост, отколкото при нормални условия. Съчетано с обилния снеговалеж, това допълнително ще затрудни движението. Апелирам към шофьорите за по-здрави нерви, да не предприемат рискови изпреварвания и въпреки ниската скорост в колони, да се движат в тях. По-добре по-късно да стигнат, отколкото да има катастрофи. Движението в посока от Сърбия към София се провежда нормално. Имаме информация за голяма опашка от Димитровград в Сърбия към България. По отношение на пътя от Видин към Ботевград, през Монтана и Враца, движението е с намалена скорост, но така или иначе се провежда", каза още Лазаров.