Местата за автобус от София до Варна и Бургас преди Коледа - пред изчерпване
Местата за автобус от София до Варна и Бургас преди Коледа - пред изчерпване / снимка: БГНЕС, архив
Местата за автобус от София до Варна и Бургас преди Коледа - пред изчерпване
83308
Местата за автобус от София до Варна и Бургас преди Коледа - пред изчерпване
  • Местата за автобус от София до Варна и Бургас преди Коледа - пред изчерпване

Вече почти няма свободни места за пътуване с автобус между София и останалите части на страната на 23-ти и 24-ти декември. В периода на Коледните и новогодишните празници само от Централна автогара в столицата ще пътуват 50 допълнителни автобуса, местата обаче няма да стигнат за всички желаещи. Към момента за основните направления са изчерпани наличните билети.

Най-предпочитаните дни за пътуване преди Коледа са 23 и 24 декември. Автобусните превозвачи са осигурили допълнителни места тогава, билетите за тях обаче вече са почти изчерпани, каза Галя Топалова от Националното сдружение на превозвачите.

10 000 допълнителни места осигуряват от БДЖ за празниците

В тези дни от централната автогара в столицата ще тръгнат над 50 извънредни автобуса допълнително, а общо рейсовете от София за страната в двата дни преди Коледа ще са между 700 и 800. Почти няма места за Варна, Шумен, Велико Търново, Бургас, Силистра, твърди Топалова. Разбира се, ако се пуснат допълнителни автобуси от някоя фирма, места ще има, но те бързо свършват, предупреди тя.

Към момента няма нужда да бъдат пуснати още автобуси от София към страната за дните преди Нова година, уточни Топалова. Забелязва се, че хората масово ще пътуват на 23 и 24 декември и се връщат на 2-3 януари.

За периода на предстоящите празници от БДЖ също осигуряват допълнителни вагони и близо 10 000 места повече по най-натоварените направления в страната. Съветът на всички превозвачи е да не се чака последният момент за закупуване на билет.