Влиза в сила ново разписание за движение на влаковете
Влиза в сила ново разписание за движение на влаковете / БГНЕС, архив

От днес влиза в сила разписанието за движение на влаковете за следващата една година. От БДЖ обясниха пред Дарик, че в новия график не е намален обемът превози. В някои райони на страната е сменена транспортната схема, но това няма да ощети пътниците. В новия график за движение се възстановява и международният влак Москва - София, който обаче ще се движи по нов маршрут и няма да минава през Украйна.

От днес влиза в сила новото разписание за движение на влаковете. То е прието след обсъждания с местната власт, като мнението на общините е взето под внимание каза Ивайло Георгиев от БДЖ. Той уточни, че няма драстични спирания на влакове. Единствено на места е променена транспортната схема.

В новото разписание се възстановява композицията между Москва и София. Този международен влак спря да се движи в началото на 2015 година заради влошените отношения между Русия и Украйна. Еднопосочният билет до Москва ще струва 454 лева.

От БДЖ уточниха, че ако след влизането на разписанието в сила се окаже, че има сериозни затруднения за гражданите, е възможно да се направят корекции в графика за движение на влаковете.