Българският сноуборд записа исторически успех в Италия
Българският сноуборд записа исторически успех в Италия / netinfo

Радослав Янков спечели титлата от старта на Световната купа по паралелен слалом в италианския курорт Кареца. Това е първа победа за България при мъжете в Световната купа.

25-годишният състезател от Чепеларе елиминира един по един до финала някои от най-големите имена в спорта, като на полуфинала се справи с легендата в сноуборда и 12-кратен победител в Световната купа Андреас Промегер. На финала в надпреварата Янков победи действащия световен шампион Андрей Собольов. С днешния си успех Янков поведе и във временното класиране в паралелния слалом на Световната купа с 1000 точки. Радослав е роден на 26.01.1990 г . Той участва и на Олимпиадата в Сочи, където завърши 21-и в паралелния слалом и 25-и в паралелния гигантски слалом. Досега най-доброто му постижение в Световната купа беше 18-о място.

Най-добрата ни състезателка в сноуборда Александра Жекова коментира в социалните мрежи сензационния успех на колегата си Радослав Янков.

"Радо разби световни и олимпийски шампиони!!! Поздравления за първата ти победа в Световната купа, Радослав Янков!!! Много се радваме за теб и сме много горди!... това е само началото", написа Сани Жекова.