Ще издържи ли кабинетът след оставката на министър Иванов?
Ще издържи ли кабинетът след оставката на министър Иванов? / снимка: БГНЕС
Ще издържи ли кабинетът след оставката на министър Иванов?
83108
Ще издържи ли кабинетът след оставката на министър Иванов?
  • Ще издържи ли кабинетът след оставката на министър Иванов?

Коментарите на политолози и социолози по темата с оставката на Христо Иванов.

Оставката на правосъдния министър е една емоционална реакция, която няма да доведе до дестабилизация на кабинета „Борисов", коментира в ефира на Дарик социологът Кольо Колев.

Социолог: ГЕРБ имат скрит партньор, на който могат да разчитат

"Както се вижда - и при това, и при други гласувания, освен основния коалиционен партньор, има и един скрит основен партньор, на който кабинетът на ГЕРБ може да разчита - ДПС. За това си дават сметка и РБ, които могат да се бият в гърдите, но чудесно знаят, че те трудно могат да минат без ГЕРБ, докато ГЕРБ лесно могат да минат без тях", добави социологът.

Политолог: Борисов избра да подкрепи Пеевски

Днешната оставка показва, че премиерът Бойко Борисов е избрал да подкрепи модела „Кой" и оттук нататък интересно ще бъде кой ще остане при него заедно с лошите и кои партии от Реформаторския блок ще се върнат при гражданите. Коментара направи политологът Евгений Дайнов.

„Видя се, че дори и Бойко Борисов не може да бъде и от двете страни едновременно - и от страната на добрите, и от страната на лошите. Видя се, че този танц не може да продължи, както на него му се иска - едновременно да подкрепяш Пеевски и неговата конструкция, която задушава България, и едновременно с това да правиш реформи точно в правосъдната система и да си приятел на прогресивните сили. Няма как да стане".