Уникалният спектакъл „Шевицата“ - тази вечер в зала 1 на НДК
Уникалният спектакъл „Шевицата“ - тази вечер в зала 1 на НДК / netinfo
Уникалният спектакъл „Шевицата“ - тази вечер в зала 1 на НДК
83048
Уникалният спектакъл „Шевицата“ - тази вечер в зала 1 на НДК
  • Уникалният спектакъл „Шевицата“ - тази вечер в зала 1 на НДК

Уникален спектакъл с названието „Шевицата", с участието на над 500 музикални и танцови изпълнители, възпитаници на Националния дворец на децата, ще види тази вечер публиката в зала 1 на НДК.

По този начин Дворецът на децата ще отбележи 65 години от своето създаване. Такъв формат спектакъл, на базата на детското творчество, досега не е правен.

Автори на идеята са диригентът на филхармония „Пионер" Любомир Денев и Марек Дяков, старши учител-корепетитор на танцов ансамбъл „Бъдниче".

Пред Дарик Дяков каза, че децата ни все повече имат нужда да се запознаят с художествената култура от различните епохи: „Това ние го правим по един непосредствен начин. Докосвайки ги с магическа пръчка - със симфоничен оркестър, под акомпанимента на филхармония „Пионер", всички танцови формации - музикални и вокални, ще претворят танците си на сцена".

Относно името на спектакъла „Шевицата", Марек Дяков коментира, че са го избрали единодушно, тъй като тя обединява страшно много от българската традиция във всички направения: „Тя е израз на изключително голяма символика и сметнахме, че това е едно подходящо заглавие за нашия юбилеен спектакъл".

Уникалният спектакъл Шевицата  тази вечер в зала 1 на НДК
netinfo