Най-популярните апокалиптични шеги на жителите на Пекин
Най-популярните апокалиптични шеги на жителите на Пекин / БГНЕС

Гъстият тъмен смог, погълнал Пекин през последните няколко дни, не можа да заглуши черния хумор на китайците, шегуващи се като за предстоящ свършек на света, предаде Ройтерс.

Спусналата се пелена над китайската столица затвори магистралите и стана причина за прекратяване на работата по строителните обекти. Но това не отчая 22,5-милионното население на Пекин, което се въоръжи с търпение и хумор, за да посрещне мъглата с обезпокоително високи токсични нива.

Смог задушава Пекин на фона на конференцията за климата в Париж (СНИМКИ)

Една от най-разпространените шеги бе следната. Журналист отива да интервюира жена за това как й понася смога. Интервюираната отговаря на репортера: "Понася ми добре, но преди всичко искам да ти кажа, че аз съм твоят чичо! Не ме ли позна?".

Найпопулярните апокалиптични шеги на жителите на Пекин
netinfo
Някои от потребителите на китайския Туитър, Уейбо, пуснаха в мрежата пекински забележителности, тотално погълнати от смога. С коментари - "Да живееш в Пекин е като да участваш в апокалиптичен филм със зомбита!".

Пекин потъна в смог, зоват хората да си стоят вкъщи

"Молете се за Пекин" стана лозунгът на мобилната китайска платформа WeChat. Много специалисти предупредиха, че смогът обхванал Пекин през последните дни, е опасен за здравето. От китайското министерство за опазване на околната среда заявиха, че тъмната пелена се дължала на "неблагоприятни метеорологични условия".

Найпопулярните апокалиптични шеги на жителите на Пекин
netinfo
От "Грийнпийс" отбелязаха, че в проби от въздуха, взети в Пекин, са били открити тежки метали и концентрации на арсен три пъти над допустимите норми в страната.

Източник: БТА