В Москва започна работа Пощата на Дядо Мраз
В Москва започна работа Пощата на Дядо Мраз / ThinkStock/Getty Images

В Москва като филиал към столичната поща започна работа "Пощата на Дядо Мраз", в която се помещава огромна кутия за писмата до Веселия старец, съобщава агенция ТАСС.

В пощенския салон също така се отброяват колко дни остават до Нова година. Всички послания с празнични пожелания и желания за подаръци ще бъдат предоставени в резиденцията на руския Дядо Мраз във Велики Устюг. Нямало проблем ако на пликовете на писмата не било изписано името на получателя и точния му адрес - пощата така или иначе щяла да пристигне до адресата.

Историята на Коледа по света

В Дядомразовския филиал може да се подават и електронни писма. Пикът се очаква да настъпи в средата на месец декември. Веселият старец съвестно ще отговори на онези писма, на които е написан адресът на подателя. Годишно тук се получават около 20-30 хиляди послания.

Най-желани и тази година ще бъдат подаръците с играчки, мобилни телефони и таблети. Точният адрес, на който трябва да бъдат подавани писмата до руския Дядо Мраз в столицата е 109472 Москва, Кузминский лес, Волгоградский проспект 168 д., уточнява агенцията.

Източник: БТА