Експерт за убийството на Георги в Борисовата: Свидетелят вероятно е самият убиец
Експерт за убийството на Георги в Борисовата: Свидетелят вероятно е самият убиец / снимка: МВР

Убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина досега трябваше да бъде разкрито. Това заяви пред bTV бившият шеф на отдел „Убийства" в МВР Ботьо Ботев.

16-годишният младеж беше убит посред бял ден на 2 юни тази година по обяд. Неизвестен все още извършител прободе младежа с нож. И до ден днешен следствието няма заподозрян, а опасността убиецът вече да е напуснал страната е напълно реална.

Според криминалиста най-вероятно става въпрос за случайно убийство, но въпреки това не са изключени и други обстоятелства. "Те подлежат на много прецизна оценка, известни ли са някои неща със събития преди убийството, времето на срещата, мястото на срещата, неща, които говорят за инцидентен характер, но той може и да е провокиран от извършителя", коментира Ботьо Ботев.

В този случай има специфични неща - има фактология, има важна следа, изведена от самата обстановка по случая - образът на вероятния извършител, говори се, че може да е свидетел, но най-вероятно той е извършителят, смята криминалистът.

В работата по всеки един случай се търси следата, по която да се тръгне. Тук има не следа, а вероятният образ на извършителя. Това е изключително много, изключително важно и с това нещо, с тези факти, с тези обстоятелства считам, че би трябвало досега да се стигне до това кой стои зад този образ, каза криминалистът.