Коледна приказка в Драматичен театър Сливен
Коледна приказка в Драматичен театър Сливен / netinfo

„Най-усмихнатият подарък" поднася на малките зрители Сливенският драматичен театър.

Новата театрална премиера по текстове на Джани Родари се представя пред детската публика днес, в камерната зала на театъра. Тя е посветена на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, но ще се играе през целия театрален сезон и догодина.

Идеята на спектакъла е не само да въведе в театралното изкуство своите бъдещи зрители, но да има образователен ефект и за родители и учители. Целта на представлението е, на принципа на играта и забавата, да стимулира детската фантазия, да поощри мечтите, да даде простор на въображението.

То на практика реализира основните педагогически и философски принципи на Джани Родари от неговата „Граматика на въображението".

В ролите на приказния принц Скрежко и сърдития пораснал чичко, младите актьори Августин Демерджиев и Димитър Марков влагат много импровизаторски талант и творческа енергия. Един фантастичен и един реалистичен герой „кръстосват шпаги" в изобретателна игрова комедия, за да разкажат на децата колко е важно да се радваш, да мечтаеш, да бъдеш щастлив, да се забавляваш, да се усмихваш.

И въпреки, че най-усмихнатият подарък може да е различен за всеки, за режисьора Иван Панев това е Приятелството. То е най-ценният подарък и най-голямото чудо - за празник и делник, за Коледа и в човешкия живот.