Над 400 безработни са постъпили на работа през октомври
Над 400 безработни са постъпили на работа през октомври / Дарик, Сливен, Архив

462 души са започнали работа в Сливенска област през октомври, съобщиха от Бюрото по труда в Сливен. 70,3 на сто или 325 безработни са устроени чрез посредничеството на бюрата по труда.

От тях в реалния сектор са се реализирали 300 души, а на субсидирани работни места - 25. Сравнението спрямо предходния месец показва намаление на общо започналите работа - с 87 лица, дължащо се най-вече на по-малкото започнали работа в реалния сектор.

Най-много работни места в реалния сектор са заявени в отраслите "Преработваща промишленост", "Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети" , "Транспорт, складиране и пощи" , "Образование" и "Селско, горско и рибно стопанство", "Административни и спомагателни дейности" и "Държавно управление".

Най-малко работни места са обявени в отраслите "Хотелиерство и ресторантьорство" и "Други дейности и услуги", "Операции с недвижими имоти", "Хуманно здравеопазване и социална работа" , "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива" и "Финансови и застрахователни дейности".

В "Добивна промишленост", "Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване", "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения", "Професионални дейности и научни изследвания" и "Култура, спорт и развлечения" няма обявени такива.