Продължават дейностите по проект „Детско и младежко участие
Продължават дейностите по проект „Детско и младежко участие / община Болярово

Продължават дейностите по проект „Детско и младежко участие" на Общинското училищно настоятелство но училищата и детските градини в община Болярово. Продължителността е до 28 февруари 2016 година.

Няколко са вече осъществените дейности по него до настоящия момент. Проучване на опита на други организации работещи за детско и младежко участие, проведе се Есенен лагер, посветен на темата за детското и младежко участие. Инициативата бе част от проект "Мегафон: Детско и младежко участие за по-добро гражданство", който се изпълнява с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, както и с финансовата помощ организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки.

По време на лагера младежи и възрастни имаха възможността да преминат през програма, изготвена от специалистите от Национална мрежа за децата. Лекциите и семинарите бяха посветени на темите за правата на децата, участниците научиха какво представлява детското и младежкото участие, защо е важно и как да разпознават ситуациите, в които е необходимо.

Бяха представени концепцията, мисията и начина на работа на Национална мрежа за децата и на „Мегафон". Обучителната програма включваше темите „Как да се застъпваме за своята кауза" и „Как да говорим свободно пред публика". Освен в обмяната на информация и обученията , младежите се включиха в творчески и креативни задачи.Учреден беше и детски клуб към Общинското училищно настоятелство при община Болярово.

Детското и младежко участие е под формата на кратки видеа по наболял проблем и осъществимо предложение за решението му в различни населени места, изготвени от екип от млади хора един подкрепящ възрастен.