Без да бушува, „Морето” удави „Локомотив” (ВИДЕО)
Без да бушува, „Морето” удави „Локомотив” (ВИДЕО) / източник: Ивайло Борисов/Lap.bg, архив

„Черно море” спря серията от 6 домакински победи на „Локомотив”. Въпреки че доигра последните 20 минути с 10 души, тимът на Никола Спасов спечели с 3-1 на „Лаута”. Два гола за победата вкара Мехди Бурабия, а един Мат Курьор.

„Морето” изнесе изключително ефективно първо полувреме, тъй като при 3 нанесени удара по посока вратата на домакините успя да реализира 2 гола.

Броени минути след началото на двубоя Илиян Йорданов бе изпуснат отляво, навлезе в наказателното поле, но Китанов спаси.

В 7-ата минута Дани Георгиев намери добре преквалифицирания отново в централнен нападател Мат Курьор, който отблизо  вкара 7-ото си попадение.

„Локо” упражни сериозен натиск и отвърна с  удари по посока вратата на Китанов, но Кики, Траянов и Камбуров пропуснаха. Домакините направиха и 2 принудителни смени, тъй като контузии получиха Ласиман и Дишлиев.

Варненци приеха играта в половината си и рядко поглеждаха към противниковата врата. Когато го сториха в 38-ата минута те стигнаха до втори гол в мрежата на Харуби. Стефан Станчев намери в наказателното поле Бурабия, който влезе на скорост между Тунчев и Вълчев и реализира за 2-0.

В 51-ата минута Камбуров центрира опасно отдясно, насочи топката към Йорданов, но Станчев изчисти, с което предотврати сигурно попадение.

В 57-ата минута натискът на домакините даде резултат и Балдовалиев вкара от дъгата за 1-2.

В 63-ата минута Венков се опита да прехвърли вратаря на „смърфовете”, но без успех.

Никола Спасов направи двойна смяна, като пусна Педро и Стенио на местата на Райков и Клок. Веднага след смяната при едно разбъркване пред вратата на Китанов Илиян Йорданов пропусна да изравни резултата.

И Карагерен в 66-ата минута не успя да се възползва от грешка в отбраната на гостите.  „Черно море” имаше доста проблеми при изнасянето на топката и организирането на играта в средата на терена.

Възпитаниците на Никола Спасов не успяха да се възползват от натиска на домакините, за да организират и опасни контраатаки. В 71-ата минута Станчев фаулира Тунчев на метър от границата на наказателното поле. Камбуров стреля по земя, топката се отклони от стената, Китанов внимаваше и изби, а след добавката на Карагерен тя излезе в аут.

В 74-ата минута Петков замени Дани Георгиев, при което Курьор мина на фланга.

В 75-ата Станчев получи пресилен втори жълт и червен картон, което остави гостите да доиграват мача с човек по-малко. Педро бе изтеглен за играе като десен краен бранител.

В 90-ата минута Камбуров стреля през куп от играчи, но топката мина встрани.

В 91-ата Курьор при една контраатака напредна сам отляво, но ударът ми бе отразен, а секунди по-късно Педро бе съборен в наказателното поле от Йорданов. Дузпата бе точно изпълнена в 92-ата минута от Бурабия за крайното 3-1 в полза на „Черно море”.

Съставите:

Локомотив: Харуби, Стоянов, Тунчев, Дишлиев (31 Вълчев), Йорданов, Стамов, Траянов, Ласиман (20 Балдовалиев), Велев, Камбуров, Кики

Черно море: Китанов, Станчев, Траянов, Жиньо, Венков, Клок (63 Стенио), Паланков, Бурабия, Георгиев (74 Петков), Райков (63 Педро), Курьор

След края на двубоя треньорът на гостите Никола спасов заяви: "Доволен съм най-вече от резултата и затова, че взехме 3 много важни точки. Не очаквах така лесно да поведем в резултата. Не стояхме така добре през втората част. Изгубихме свежест и инкасирахме гол. След двете смени се стабилизирахме, но не успяхме да се изнесем в по-предни позиции. Победата ни бе заслужена, но имахме и късмет. Получи се интересен двубой."