Бюджетът на Генерал Тошево ще бъде около 12 млн.лева
Бюджетът на Генерал Тошево ще бъде около 12 млн.лева / Община Генерал Тошево

Бюджетът на община Генерал Тошево за 2016 година ще се запази в рамките на около 12 млн.лева, посочи кметът Валентин Димитров по време на публичното обсъждане в общинската администрация. Той заяви, че ще работи активно за това, всички неотложни ремонти и поети пред гражданите ангажименти да бъдат изпълнени. Димитров постави акцент върху правилното управление на средства от второстепенните разпоредители и средищните кметства.

По време на дискусията гражданите поставиха въпроси за водопреносната инфраструктура и поддържането на пътища. Разгледани бяха предложения за финансиране със социален характер и ремонти на обществено значими сгради. В задължителния за публичното обсъждане протокол бяха вписани всички предложения, искания и идеи, представени от присъстващите.

Основната цел на проектобюджет`2016 г. е запазване на финансовата устойчивост и стабилност на общината. Той има за приоритет усвояването на средства по Оперативните програми на Европейският съюз, създаване благоприятни условия за развитие на местната икономика, повишаване стандарта на живот на жителите на общината, намаляване на безработицата, подобряване облика на населените места, най-вече на общинския сграден фонд, уличната и общинска пътна мрежа, благоустрояването и и др, посочват от общината.