Съдът остави в сила ПУП-овете за имоти в Кара дере
Съдът остави в сила ПУП-овете за имоти в Кара дере / DarikNews.bg, архив

Административен съд – Варна отхвърли като неоснователен протеста на прокуратурата против решение на Общинския съвет в Бяла, с което е одобрен ПУП-ПР за имоти в землището на общината и в местността Кара дере.

Производството беше образувано по протест на варненската прокуратура за обявяване нищожност на решение на местния парламент Бяла, с което е одобрен проект за Подробен устройствен план - план за регулация на зона за отдих „Бяла-Север”, включваща поземлени имоти в землището на Община Бяла и местност Кара Дере, в землището на с. Самотино, община Бяла.

В процеса като ответници бяха конституирани и дружествата -„Макси-І”АД София, „Бългериан  Пропърти Инвестмънт Тръст” ЕАД, Варна, „Мадара Бяла” ЕАД, Варна, „Професионален футболен клуб ЦСКА”АД, София.

Съдът намира, че тезата на прокуратурата за нарушение на установени към онзи момент изисквания по действащия закон е принципно вярна, но  това не прави нищожно решението на Общински съвет – Бяла от 2005 г.

То е влязло в законна сила, не е оспорено и съответно е породило своите правни последици. Решението на съда подлежи на обжалване в 14-дневен срок.