Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група във Враца
Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група във Враца / ThinkStockGetty Images

Операцията е реализирана на 24 ноември на територията на Враца от сектор „Борба с организираната престъпност" във Враца, с активното съдействие на служители на ГДБОП и колегите им от Монтана. Тя е проведена под прякото ръководство на Специализираната прокуратура, а целта е била установяването на организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотични вещества на територията на Враца, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При разследването било установено, че членовете на групата са извършвали и други престъпни деяния - противозаконно лишаване от свобода, принуда, нанасяне на телесни повреди. В хода на акцията и с предварителни разрешения на специализирания наказателен съд са претърсени 11 адреса, обитавани от 13 участници в престъпната схема. Намерени и иззети са различни по количество и вид наркотични вещества, компютри, мобилни телефони и документи.

В качеството си на обвиняеми са привлечени 12 жители на Враца на възраст от 18 до 27 години. На 6 от тях Специализираната прокуратура е постановила задържане в рамките до 72 часа, а на останалите е взета мярка за неотклонение парична гаранция.