К.Каменов се срещна с ученици от ПМГ
К.Каменов се срещна с ученици от ПМГ / Община Враца

Кметът на Община Враца Калин Каменов проведе днес среща с учениците от ПМГ „Акад. Иван Ценов". Поводът бе националната кампания „Чудесата на България" и включените в нея врачански съкровища. Във финалния кръг на състезанието градът ни участва с 3 предложения - Рогозенското, съкровището от Могиланската могила и Първата европейска неолитна дама - Тодорка от Оходен (категория „Открития").

Каменов призова учениците да се включат в инициативата и да подкрепят врачанските културно-исторически находки в оставащите дни. „България притежава изключителни природни и исторически богатства, а нашият край безспорно е един от лидерите.
Инициативата е на ръководството на общината и РИМ-Враца. Мероприятието има за цел да популяризира Врачанските обекти, което пък от своя страна благоприятства развитието на туризма в града", каза още той.

Всеки може да подкрепи Враца и Рогозенското съкровище като гласува на сайта www.bgchudesa.com в категорията "Съкровища" (http://www.bgchudesa.com/glasuvane/sakrovishta.html)

В момента Рогозенското съкровище води с около 1% пред Панагюрското. В началото на седмицата врачанската гордост изоставаше с над 20%. Активността на врачани обаче е на път да донесе победата във Враца.