Местят коледната елха на площад Свобода
Местят коледната елха на площад Свобода / Дарик Добрич

Коледната елха на Добрич ще бъде издигната на площад "Свобода". Вече е започнал монтажът й - в центъра на естрадата, където се провеждат концерти на открито. Изкуствената елха е висока 11 метра и се състои от няколко елемента. Има светеща украса с над 6 000 лампички, камбанки и гирлянди в различни цветове, на върха грее звезда. Светлините ще бъдат запалени официално на 4 декември.

От над 10 години символът на Коледа в Добрич се поставяше на площад „Демокрация" пред сградата на бившия партиен дом. Там се провеждаха и тържествата за посрещане на Новата година.

Местят коледната елха на площад "Свобода"
netinfo

Коледният базар в Добрич също ще бъде на площад „Свобода" тази година. Дървените къщички, в които се продават тематични предмети в навечерието на празниците, както и произведения на местни занаятчии, ще бъдат поставени в началото на декември. Те бяха закупени през 2009 г. и няколко пъти бяха местени от единия на другия площад с различни съображения. Според кметския екип обаче надделява мнението, че е по-ефективно базарът да бъде на площад „Свобода".

Местят коледната елха на площад "Свобода"
netinfo