Очаква се проектът за водния цикъл да стартира през есента на 2016-а
Очаква се проектът за водния цикъл да стартира през есента на 2016-а / ope.moew.government.bg

Очаква се работата по проекта за водния цикъл на Добрич да започне през есента на идната година, обяви кметът Йордан Йорданов след среща с вицепремиера Томислав Дончев и министрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева. Йорданов отбеляза, че бързото придвижване на проекта може да стане, ако не се прави промяна в неговия обхват и предвидените дейности. Възможна е единствено актуализация на анализите за съотношението между разходи и ползи, на строително-монтажните работи и на количествено-стойностните сметки.

Два са вариантите, по които мащабният проект би могъл да се реализира - да се работи наведнъж, което означава целият град да бъде прокопан в рамките на година - година и половина или дейностите да се извършват поетапно в отделни райони, което ще отнеме 2-3 години, обясни Йорданов.

Вариантът за разкопаване на улиците ще бъде избран след допитване до жителите на града.

За периода на реализация на проекта ще бъде създадено работно звено от 15-20 души - експерти, инженери, технически персонал, каза още Йорданов. Специалистите ще  работят под шапката на общината, а възнагражденията им ще бъдат осигурени по проекта.