Недоволни от новите цени на винетките призоваха габровци на протест
Недоволни от новите цени на винетките призоваха габровци на протест / 100 вести

Преглед на по-важните теми от вестник "100 вести" днес:

Жители на Габрово, несъгласни с поскъпването на винетките, организират протест утре, 28 ноември, от 13:00 часа на паркинга до Дома на хумора и сатирата. До вчера организаторите бяха поканили около 800 габровци.

„Габрово на протест! Време е всички да се събудим! Канете приятели и споделяйте“, написаха недоволни хора в социалната мрежа.

Габровски скулптор подарява статуетка на Президента

Известният габровски скулптор Адриан Новаков извая специална статуетка, посветена на Шипченската епопея. Пластиката е създадена, за да бъде връчвана на тържествата за отбелязване на годишнината от августовските боеве на заветния връх, а по идея на бившия областен управител Мариян Костадинов и на Новаков първата статуетка ще бъде връчена на президента на България Росен Плевнелиев догодина.

Правилата за профилактични прегледи не са променени съществено

Правилата, по които се извършват профилактичните прегледи на децата и на възрастното население, както и правилата, по които се извършва диспансерното наблюдение на хронично болните, се разписват в Наредба 39, която се издава от министъра на здравеопазването.

В момента е качен на сайта на министерството новият вариант на Наредбата, който подлежи на обсъждане. Не знам защо се коментира в медиите, че има някакви много съществени промени. Всъщност няма почти нищо ново.