За 3 години взеха книжката на автобусен шофьор, убил моторист при катастрофа
За 3 години взеха книжката на автобусен шофьор, убил моторист при катастрофа / netinfo

Условна присъда и 3 години без право на управление на МПС е наказанието за 28-годишен мъж от село Гецово, убил моторист при пътен инцидент.

Санкцията си Окръжен съд-Разград бе произнесена след процес по съкратената процедура с признаване на вина от страна на подсъдимия.

Пътният инцидент е станал в 14,10 ч.на 17 ноември 2014 г. на кръстовището между бул. „Априлско въстание“ и пътя за Търговище. Автобус „МАН“, управляван от Димитър Иванов ударил с предната си дясна част движещият се в насрещното платно по булеварда мотоциклет „Симсон“. 88-годишният мотоциклетист Партений Камбуров е откаран в болницата с кръвоизлив, починал е по-късно. По време на инцидента в автобуса не е имало пътници.

Пред съда днес свидетелства единствено бащата на подсъдимия. Той разказа, че от години синът му работи в неговата транспортна фирма, предимно шофира по международните маршрути, обслужвани от дружеството.

Съдът призна Иванов за виновен, определи наказание от 3 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок и 3 години забрана за управление на МПС.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.