Два гласа решиха изборите в Полско Косово
Два гласа решиха изборите в Полско Косово / DarikNews, архив

Съдът потвърди решението на Общинската избирателна комисия в Бяла, с което е обявен за избран за кмет на с. Полско Косово Добромир Добрев от АБВ. Жалба срещу избрания на втори тур за кмет на населеното място беше подадена от ПП ГЕРБ, представлявана от Евгени Димов.

Русенският административен съд реши, че при извършеното повторно преброяване 330 от действителните гласове са били подадени за Добромир Добрев (АБВ), а 328 действителни гласове – за Иванка Маринова (ГЕРБ), което не променя крайният резултат от изборната надпревара в с. Полско Косово.

В хода на производството се установи, че протоколите и в двете секционни комисии са подписани от членовете без забележки или с особено мнение. Констатираното несъответствие при отбелязаните в единия от протоколите подписи не променя оповестеният от ОИК-Бяла резултат.
Съобразявайки се със събраните по делото писмени доказателства съдът установи, че Решението на ОИК-Бяла следва да бъде потвърдено като валидно и законосъобразно, издадено в изискуемата форма, при липса на допуснати съществени процесуални нарушения на изборния процес.
Решението на Административен съд - Русе подлежи на касационно обжалване пред ВАС в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.