„Дунавската култура и дунавският бизнес – развитие и предизвикателства“ се провежда в университета
„Дунавската култура и дунавският бизнес – развитие и предизвикателства“ се провежда в университета / DarikNews, архив

Днес от 10.00 ч. в Конферентната зала на Канев Център се провежда форумът „Дунавската култура и дунавският бизнес – развитие и предизвикателства“, организиран от СНЦ „Българска дунавска камара“ и Русенският университет.

Участниците ще обсъждат въпроси, свързани с развитието и предизвикателствата пред българското речно корабоплаване, комплексното използване на естествения потенциал на река Дунав, подобряването на системите за навигация и топохидрографни измервания по реката, дейността на БулРИС, както и някои характеристики на българската морска култура.

Основните презентации са на Любен Ботев – Главен директор на “Параходство БРП” АД-Русе през периода 1970-1980 г., Александър Маринков – Секретар на СНЦ “БЪЛГАРСКА ДУНАВСКА КАМАРА”, Станко Станков – Управител на „Булмаркет ДМ“ ООД-Русе, Павлин Цонев – Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция “Проучване и поддържане на река Дунав” – Русе, Валентин Христов – Директор на Дирекция „БулРИС“ в ИА „Морска администрация“, Сибила Симеонова – съдия в Административен съд-Русе, д-р Добрил Христов – доцент в Русенския университет и главен конструктор в ИК-Русе през периода 1967-1970 г. Александър Александров – Научен сътрудник в Международния морски изследователски център - Кардиф, Уелс, Румен Кузов – Председател на СНЦ “РЕТРО АРТ”.

Форумът се провежда за втора поредна година и Русенският университет отново е домакин. В дискусиите ще участват преподаватели и докторанти от катедра „Транспорт“ и студенти от  специалностите: „Технология и управление на транспорта“, „Експлоатация на флота и пристанищата“ и „Технологии и логистика във водния транспорт“. В обсъжданията ще се включат и представители на реалния бизнес, държавните и общинските структури, образователни и научни институции, както и неправителствени организации.