Упражняват  извънредни ситуации на летище Бургас
Упражняват извънредни ситуации на летище Бургас / netinfo

На летище Бургас ще се проведе днес пълномащабна тренировка по плана за аварийно-спасителното осигуряване с участието на аварийно-спасителната служба на летището, Пето районно полицейско управление, Център за спешна медицинска помощ Бургас, Областно управление пожарна безопасност и защита на населението, Общински съвет на Български червен кръст и Дирекция национална система 112.
Целите на тренировката са проверка готовността за действие, подобрение на уменията по координация, взаимодействие и комуникация, поддържане практическите умения за действие в случай на авиационно произшествие на всички средства, служби и органи.
За първи път пълномащабна тренировка ще се проведе в тъмната част на денонощието и ще бъде оповестена чрез автоматизирана система за оповестяване въведена тази година на летище Бургас.
Тренировката симулира авиационно произшествие в летателното поле на летище Бургас, изискващо незабавна намеса на аварийно-спасителната служба на летището и външните организации, участващи в плана за действия в случай на аварийна обстановка на летище Бургас. Общо 103 души и 17 броя специализирана техника и автомобили ще вземат участие в днешната тренировка.