Турски инвеститори проучват възможностите за бизнес в Шумен
Турски инвеститори проучват възможностите за бизнес в Шумен / netinfo

Кметът на община Шумен Любомир Христов се срещна днес с Фикрет Индже, един от съсобствениците на „Алкомет" АД - Шумен и председател на Надзорния съвет на фирмата.
Фикрет Индже поздрави Любомир Христов с избирането му за кмет и му пожела успешен мандат. Той беше гост на новия кмет на Шумен и в качеството си на член на новосъздадената организация в Турция за осъществяване на бизнес контакти в цял свят и като представител за България в тази организация.

Повод за визитата на Фикрет Индже бе и предложението за среща и делови разговори с представители на мощна турска фирма, която работи в областта на медната индустрия и има годишен оборот от два милиарда долара.

„За нас всички инвеститори са добре дошли. Ние като администрация ще направим всичко възможно те да остават доволни и да предпочетат Шумен пред другите градове в страната", заяви на срещата Любомир Христов.

Предстоят разговори между заместник-кмета по строителството, главния архитект на Шумен и представители на турския бизнес. Ще бъдат представени възможностите за работа на територията на общината и в района на Индустриалния парк.