Ръчното броене на бюлетини започна със закъснение
Ръчното броене на бюлетини започна със закъснение / Дима Кирилова,Дарик радио

Общинска администрация не разполагаше с определението на Административен съд Кюстендил, въз основа на което да отвори изборните книжа, които са запечатани в помещение, определено със заповед на кмета, което забави ръчното броене на бюлетини в общинска администрация Кюстендил.Броенето започна преди минути, на него присъстват част от заинтересованите лица , общински съветници.
Трите вещи лица ще броят ръчно бюлетините 3 дни в рамките на работното време на общинска администрация от 08.00 до 17.00 часа.

 

Ръчното броене на бюлетини започна със закъснение
netinfo


„Това забавяне не е проблемно, защото виждате какви са секциите, тези в селата са малки, така също и подвижната и тази в МБАЛ Кюстендил, така че при добра организация оттук нататък се надявам времето да стигне. По това, което имаме като резултати, ако излязат гласовете на ПП Атака ще бъде взет третият мандат на ПП Зелена партия, но има и нещо друго.Ако излизат действителни бюлетини, те ще излизат за всички партии, не само за Атака. Това би довело до промяна на общинската квота за разпределение, така че нищо не се знае. Например, ако за Атака излязат 16 гласа, а за Зелените 20, тогава нищо не се променя.
Очаквам голямо движение по преференциите вътре в партията, без да се променя квотата", коментира председателят на ОИК Кюстендил Васил Иванов.