Медицински работнички с невероятна прилика откриха, че са сестри
Медицински работнички с невероятна прилика откриха, че са сестри / ThinkStock/Getty Images

Две медицински сестри, които останали сирачета в Южна Корея и били осиновени от различни американски семейства, откриха че са сестри, след като постъпиха на работа на един и същи етаж на болница в Сарасота, Флорида, и се сприятелиха, съобщи АФП.

Холи Хойл О'Брайън, която сега е на 46 години, била осиновена, когато била на девет години и израснала във Вирджиния. Нейният баща бил блъснат от влак. Години преди това доведената й майка ги напуснала, като отвела със себе си с две години по-малката й полусестра.

Как се намериха седем братя и сестри (ВИДЕО)

Американското семейство на Холи О'Брайън било голямо, с още три момичета и шест момчета. Тя обаче толкова тъгувала по сестра си, че приемните й родители решили да я издирят. Свързали се със сиропиталището, от което я осиновили, но там не знаели нищо.

Оказало се, че сестра й Меган Хюс е живяла на около 150 километра в щата Ню Йорк. Тя почти не си спомня майка си и сиропиталището.

В началото на годината О'Брайън постъпила на работа в хирургията на болница в Сарасота. Два месеца по-късно Меган Хюс започнала също работа там като физиотерапевтична сестра. Един от пациентите казал на Холи, че в болницата има още една корейка и я посъветвал да се запознае с нея.

Двете веднага си допаднали, а и установили, че си приличат много. Затова решили да си направят ДНК изследване. Резултатите станали известни през август.

Холи О'Брайън, която няма деца, чака с нетърпение първата си почивка с двете си "нови" племеннички, дъщерите на Меган.

Източник: БТА