Фред Дърст от Limp Bizkit иска да живее и работи в Крим
Фред Дърст от Limp Bizkit иска да живее и работи в Крим / Guliver/Getty Images

Основателят и лидер на американската рок група Limp Bizkit (Лимп бизкит) Фред Дърст е написал обръщение до администрацията на Крим, в което изразява готовността си да живее и работи на полуострова, предаде ТАСС, като цитира в. "Известия".

Заявлението на Фред Дърст е в отговор на публикуваното по-рано открито обръщение на кримския ръководител Сергей Аксьонов към чуждестранните представители на изкуството, шоубизнеса и спорта. Аксьонов покани в Крим знаменитостите, които желаят да получат руско гражданство и приветства създаването на "аналог на Бевърли хилс на полуострова".

В Крим музикантът е известен и с това, че съпругата му Ксения Берязина е родена на полуострова.

Ако в Крим действително бъде построен аналог на Бевърли хилс, Фред Дърст гарантира, че след него там ще дойдат и други американски творци от сферата на киноиндустрията и шоубизнеса.

"При подкрепата на правителството работата ми в Крим може да доведе до забележителни резултати. Ще снимам успешни филми и сериали в Крим, тези телевизионни продукти ще станат известни в целия свят и ще изведат Русия на много високо равнище в този бизнес", се казва в обръщението на музиканта. Дърст планира освен това да помогне на Крим да организира голям кинофестивал и да създаде филмово студио, за да може там да се снимат филми, които ще имат успех в Русия и в целия свят.

Той би искал също да участва в мероприятия, които организира ръководството на Република Крим и да допринесе за това светът да подходи с по-голямо разбиране към Крим и Русия.

В обръщението си Дърст изрази също желание да се срещне с президента на Русия Владимир Путин.

Източник: БТА