Времето на 8 октомври: Значителна облачност и ниски температури
Времето на 8 октомври: Значителна облачност и ниски температури / Sofia Photo Agency, архив

През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна, съобщават от НИМХ-БАН. През нощта валежите в Западна България ще се усилят. Ще се усили и вятърът от изток, североизток.

Утре валежи ще има главно в Западна и Централна България. След обяд вятърът ще отслабне. Температурите ще се понижат и ще са почти без дневен ход. Минималните температури в повечето места ще са между 10 и 15 градуса, максималните - между 12 и 17 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Привечер в крайните южни райони е възможно да превали.

Максималните температури ще са 15 - 18 градуса, температурата на морската вода ще бъде около 20 градуса. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала.

В планините ще е облачно и дъждовно. По най-високите върхове ще вали сняг. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. След обяд ще отслабва, а над масивите в Западна България ще се ориентира от запад. Температурите ще се понижат. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg