Затворници победиха отбора на Харвардския университет в дебати
Затворници победиха отбора на Харвардския университет в дебати / ThinkStock/Getty Images

Отборът по дебати на изправителния дом на Източен Ню Йорк - затвор с максимална сигурност в Напаноч, победи отбора да Харвардския университет, който е лауреат на националната титла за тази година и първенец в световното първенство за 2014 г., съобщи Асошиейтед прес.

Състезанието по дебати е проведено в затвора. Студентите са били поканени там да премерят силите си с неговите възпитаници, обучавани от преподаватели на колежа "Бард". Затворническият клуб по дебати съществува от две години. Затворническият клуб е трябвало да защитава позицията, че държавните училища трябва да имат право да не приемат ученици, чиито родители са влезли в САЩ незаконно. Те предложили неочаквани за студентите аргументи. Харвардският отбор отговорил на тезата им, но журито обявило победа за затворниците.

Това не е първата престижна победа за затворническия клуб. Той успя да надделее над представителите на Военната академия в Уест пойнт и на университета на Върмонт.

Преподавателите на затворниците от колежа "Бард" не са изненадани от победата им.

"Студентите в затвора се обучават по същите стандарти и със същата строгост като студентите в кампуса - каза Макс Кенър, директор за проекта на "Бард", който се изпълнява в шест нюйоркски затвора. - Тези студенти са сериозни. Към тях не се проявява снизходителност".

Източник: БТА