Кандидат за кмет на Приморски се срещна с търговци от пазар Чаталджа
Кандидат за кмет на Приморски се срещна с търговци от пазар Чаталджа / Live.Varna.bg

Кандидадът за кмет на ГЕРБ за район "Приморски" във Варна Петя Проданова и кандидати за общински съветници се срещнаха с търговци от пазар "Чаталджа". По време на събитието, чието мото бе "Лице в лице", те обсъдиха проблемите и реализираните проекти, свързани с тържището.

Търговците посрещнаха кандидата за районен кмет радушно и благодариха на Петя Проданова, че съвместно с ръководството на "Пазири" успешно е бил разрешен проблема с отпадъците. "Виждаме, че и в момента усилено се ремонтират улиците около пазар "Чаталджа", което улеснява достъпа на хората до нас", коментираха продавачите на плодове и зеленчуци. Търговците отправиха питане към Петя Проданова и кандидатите за съветници кога ще бъде извършен ремонт на пазара, като им бе разяснено, че е необходимо да бъде намерен източник на финансиране. Проданова пое ангажимент да постави проблема на дневен ред.

По време на срещата граждани обърнаха внимание на това, че в непосредствена близост до пазара се предлагат домашни сирена, яйца и други продукти, чието качество, особено през горещите летни месеци е съмнително. Продавачка на плодове и зеленчуци, която живее в кв. "Виница", поиска от кандидата за кмет на район "Приморски" за в бъдеще кварталът да има отделен кмет. Проданова й обясни, че това не е възможно, тъй като към момента "Виница" не отговаря на изискванията това да се случи. И добави, че по проблемите и проектите за квартала работят зам.-кмет и директор на дирекция.

Проданова припомни, че има планове за изграждане на водопровод и канализация на „Виница-Север”, както и че ще бъде осъществена рехабилитация на основните улици в кв. "Виница".

"Там предстои изграждане на спортната площадка за минифутбол, предвижда се да бъдат разработени проекти за зони за озеленяване, които ще разполагат със спортни игрища и кътове за отдих. Планира се и градеж на пенсионерски клуб", добави Проданова. Търговците от пазара пожелаха успех на местните избори на кандидатите на ГЕРБ.