Ерос Рамацоти пред Дарик: Изгубя ли сценичната треска, ще съм свършен
Ерос Рамацоти пред Дарик: Изгубя ли сценичната треска, ще съм свършен / Dariknews.bg, Рени Андреева
Ерос Рамацоти покори София
82023
Ерос Рамацоти покори София
  • Ерос Рамацоти покори София

Най успешният италиански певец Ерос Рамацоти развълнува сърцата на хората, дошли на концерта му в „ Арена Армеец" в София. В типичния си италиански стил той веднага завладя препълнената зала с най-големите си хитове от 30-годишната си кариера.  А песента „Musica è" успя да вдигне всички на крака.

Ето какво разказа големият италиански изпълнител за новия си албум, ролята си на родител и любимите си истории от детството:

Как постигнахте съвършенството на "Perfetto" ?

Perfetto е една италианска дума, която цял свят разбира. Тя е интернационална. И тъй като в албума има песен с такова заглавие, реших да го озаглавя по този начин. Perfetto е нещо много италианско, но и интернационално. Не искам в никакъв случай да кажа, че албумът е перфектен. С пилотния си сингъл исках да поема един риск, едно предизвикателство. В някои държави той е хит, в други не чак толкова. Вие знаете, че в албума съществуват и много песни, които са в типично "Рамацоти стил".

Ерос Рамацоти пред Дарик Изгубя ли сценичната треска ще съм свършен
netinfo

Как се чувствате на 50 години?

Почти на 52.  Добре, защото музиката ме кара да се чувствам добре, любовта също.

На какво учите децата си?

Искам единствено да са живи и здрави, да растат нормално и с респект към останалия свят. Съдбата им е в техните ръце. Най голямата ми дъщеря, следвайки своя инстинкт, тръгна по пътя, по който и в момента върви. Това е изборът й. Децата не би трябвало да наследяват точно родителите си и не е лесно това.

Усещате ли все още сценична треска след толкова години на сцената?

Преди концерт съм много напрегнат. След толкова години разбрах, че никога няма да изгубя сценичната треска. Ако я изгубя, тогава ще съм свършен.

Коя песен чувствате най-близко до сърцето си?

„Musica è". Това е една много силна и важна песен. Такива песни се създават трудно и не често

Коя е любимата ви ария?

Когато бях малък имах учител, който ми даваше да слушам Верди, Пучини. И досега се сещам за тези моменти. Това са един от най-хубавите спомени от детството ми. Но Пучини е в сърцето ми.

Ерос Рамацоти пред Дарик Изгубя ли сценичната треска ще съм свършен
netinfo