17-годишно момче от Шумен изчезна в морето край курорта Камчия
17-годишно момче от Шумен изчезна в морето край курорта Камчия / netinfo

17-годишно момче най-вероятно се е удавило в морето край курорта „Камчия", научи Дарик. Момчето е възпитаник на Дома за деца с увреждания „Калинка"-с. Васил Друмев, което е било настанено в едно от защитените жилища от семеен тип в шуменския кв. „Тракия". По непотвърдена информация група от 12 деца и 10 възпитатели са били вчера на море на „Камчия".

От свои източници Дарик научи, че екскурзията е била организирана от директора на Дом „Калинка" Северина Колева. В телефонен разговор тя отказа да даде информация за екскурзията и инцидента.

Докато групата била на плаж един от възпитателите влязъл във водата с две от децата, но поради мъртво вълнение морето започнало да ги завлича. Мъжът успял да излезе на брега заедно с едно от децата, но не успял да помогне на 17-годишно момче, което изчезнало от погледите на възрастните. Не е ясно дали групата е била на плаж със спасители или на свободен такъв.

Пред Дарик от пресцентъра на Община Шумен заявиха, че в администрацията няма официално постъпило искане за даване на съгласие за подобна екскурзия до морския бряг и на този етап не могат да дадат повече информация.

Директорът на "Социално подпомагане" - Шумен Ивелина Андреева заяви, че също не е знаела нищо за пътуването на групата до морето.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Варна съобщиха, че инцидентът е станал вчера около 17:00 ч., като самоличността на изчезналото във водите на морето дете е установена, но то все още не е открито. Данни за криминално престъпление няма, уточниха още от варненската полиция. По случая е започнато досъдебно производство.