Нова крайречна улица в Габрово до края на годината
Нова крайречна улица в Габрово до края на годината / Dariknews.bg, архив

Кметът Таня Христова, заедно със своите заместници - Климент Кунев и арх. Меразчиев и екип от администрацията, направи обиколка на обекти, които предстои да бъдат завършени до края на годината.

Един от тях е се намира в центъра на Габрово. Реконструкцията е на улица Дунав, централна градска част - Изток.

В началото на 2012 г. завършиха строително-монтажните работи за благоустрояване на територията по левия бряг на река Янтра.

Край десния бряг на река Янтра преминава друга крайречна улица – ул. „Дунав“, която е в изключително лошо състояние и се нуждае от комплексни благоустройствени мероприятия. Чрез благоустрояването на улица „Дунав” ще се създаде завършена рекреативна зона в централната градска част на Габрово.

Ще бъдат изпълнени дейности по рехабилитация на настилки, вкл. отводняване; оформяне на групи паркоместа, оформяне на пешеходна и велосипедна алея; направа на кътове за отдих, екстериорно обзавеждане – парапети, ограждения, градински мебели, рехабилитация и оформяне на зелени площи с подходяща растителност и улично осветление.

Спортна площадка кв. 213, централна градска част, ж.к. Дунав”

Предвидената за изграждане спортна площадка ще бъде разположена в северната зона на ул. „Дунав” в централна градска част. В района липсват подобни съоръжения. Предвижда се изграждане на спортни съоръжения, включващи площадка за фитнес на открито и оградено баскетболно игрище с изкуствена настилка, както и осветление на площадката.