В.Антонов: БСП ще претендира за кметските места във всичките общини
В.Антонов: БСП ще претендира за кметските места във всичките общини / dariknews.archive

При откриването на политическия си сезон, БСП-Плевен представи своите кандидатури за кметските места в 11-те общини в Област Плевен за предстоящите местни избори на 25 октомври 2015 г.

"Както винаги и сега, БСП подхожда много сериозно към предстоящите избори и ще претендира за спечелване на кметските избори във всичките 11 общини", каза народният представител Васил Антонов. Той уточни, че сред конкретните задачи на партията е това, да отстои позициите, които има и да разшири резълтатите от последните парламентарни избори.

Шест от кандидатите за кмет за предстоящия вот са действащи кметове в момента. Партията ще подкрепи един кмет, издигнат от друга партия, а освен това са включени и нови лица за кандидати за кметския пост в останалите общини, обясни Антонов.

Подредени по азбучен ред, кандидатите за общински кметова на БСП за местните избори на 25 октомври са:

Белене - Момчил Спасов, който е настоящ кмет на града и 7 години зам.-кмет преди това. Той е зам.-председател на Асоциацията на дунавските общини и на ПК по Международно сътрудничество и евроинтеграция към НС на общините в България.
Гулянци - Лъчезар Яков - два мандата, настоящ кмет на общината.
Долна Митрополия - Александър Печеняков - кмет на общината 2003-2011 г.
Долни Дъбник - Борислав Станимиров, издигнат от БЗНС и подкрепен от БСП.
За община Искър кандидат на БСП ще бъде Валентин Йорданов с 4 мандата като кмет на общината.
Бисерка Малджова ще е кандидата на левицата в Кнежа. Тяе гл. счетоводител на института по царевицата в Кнежа.
Настоящия кмет на Община Левски Любка Александрова ще се кандидатира отнново за поста
За кметското място в Никопол ще се бори Емил Бебенов, който е настоящ градоначалник.

В Плевен Антон Георгиев, издигнат от политически клуб "Тракия" и подкрепен от БСП, ще се включи в битката за кметския стол. Антонов е собственик на фирма за климатизация и отопление и е общински съветник, както и председател на Комисията по законност и конфликт на интереси в ОбС-Плевен.

Илиян Александров е кандидатът на БСП в община Пордим. Той е настоящия кмет на града и е носител на награда за Проект на годината, за реализирането на младежите след излизането им от социалните институции.

В Червен бряг кандидат на БСП за кмет на града ще бъде Мирослав Михайлов - бивш зам.-областен управител и е председател на Областната организация на партията.

"Ще водим етична, икономична кампания, свързана с възможност за максимален брой срещи с нашите съграждани като основната ни цел е, на първия тур да имаме поне двама избрани кметове", каза Васил Антонов. Той добави, че партията ще се опита да увеличи и броят на общинските съветници.

"Ще бъдем много категорични и ще водим разговори само с всички, които са водили етична кампания. Няма да водим разговори с партии, които преминават границата на етиката и с партии, които използват други методи и средства за печелене на избори", заяви Антонов.