Полският посланик стана почетен гражданин на Аксаково
Полският посланик стана почетен гражданин на Аксаково / снимки: Община Аксаково

Посланикът на Република Полша у нас Кшищоф Краевски стана почетен гражданин на Аксаково. Званието и плакет дипломатът получи от кмета инж. Атанас Стоилов на тържествена сесия на Общинския съвет по случай празника на града.

Благодарността си за демонстрираното приятелство Краевски върна на Аксаково незабавно, като съдейства на общината да подпише споразумение за сътрудничество и побратимяване със Западноваршавския окръг на Полша.

Полският посланик стана почетен гражданин на Аксаково
netinfo

Документът беше подписан от кметовете на Аксаково и Западноваршавски окръг инж. Атанас Стоилов и Ян Жихлински в присъствието на португалска, испанска и италианска делегации от побратимени на Аксаково общини.

„За мен това е много щастлив ден. Преди 15 години се запознах с кмета Стоилов по време на мандата си като консул на Полша във Варна. Още тогава заговорихме за партньорство и съм щастлив, че 15 години по-късно побратимяването между Аксаково и Западноваршавски окръг е вече факт“, коментира Н.П. Кшищоф Краевски.

„Сигурен съм, че партньорствата между общините са ефективният израз на европейска интеграция. Затова съм убеден, че Аксаково и Западноваршавски окръг на Полща ще изпълнят със съдържание много бързо параметрите за сътрудничество в областта на местната администрация, бизнеса и културния обмен“, каза инж. Атанас Стоилов.